• Çalışma Saatleri : 10:00 - 18:00

S.S.S



Sıkça Sorulan Sorular

Temel olarak güneş enerjisi; güneş içinde meydana gelen nükleer füzyonlar sonrasında açığa çıkan enerjidir ve çok küçük bir kısmı elektromanyetik ışınım sayesinde dünyaya ulaşır. Dünyaya ulaşan enerji yerküreyi ısıtarak dünyadaki doğa olaylarının gerçekleşmesini sağlar. Böylelikle güneş, rüzgar, su, jeotermal gibi tüm yenilebilir enerji kaynaklarının oluşmasının temel sebebidir.

Güneş ışınları güneş panellerinin üzerine geldiği sürece paneller elektrik üretir. Yaz aylarında güneş daha dik açıyla geldiği için üretim miktarı kışa göre daha yüksek olur.

Güneş enerjisinden elektrik üretmenin (fotovoltaik) elektriksel olarak herhangi bir sınırı yoktur. Sınırlayıcı faktörler sadece arazi, çatı, teras gibi montaj alanları ya da bütçedir.

Güneş enerjisinden elde edilen elektrik ile teoride her türlü cihaz çalıştırabilir. Fakat tüketim arttıkça maliyet de artacaktır.Bunun yanı sıra, güneş panelleri doğru akımda elektrik üretirler, günlük hayatımızda kullandığımız birçok cihaz ise alternatif akım kullanır. Bu nedenle sistemlerde üretilen elektriği alternatif akıma çevirmek için bir inverter kullanılır. Anlık olarak çok fazla güç çeken klima, elektrikli ısıtıcı, dalgıç pompa gibi cihazlar için inverter seçimi ona göre yapılmalıdır.

Güneş enerjisi ile ilgili uygulama yapılmadan önce binanızın statik hesapları incelenir, çatınıza uygulanacak güneş enerji sisteminin yükleri modellenerek statik hesaplar yapılır.

Sistem yaklaşık metrekareye 1,36 kg ağırlık yaratmaktadır. 1 kWp’lik bir sistemin 24 metrekare civarında yer kapladığı düşünülürse 1 kWp’lik bir sistem çatıya yaklaşık 32,6 kg’lık bir ağırlık yüklediği söylenebilir ancak çatının durumuna göre farklı ihtiyaçlar ve parçalar kullanılacağı için bu sadece bir varsayımdır.

Güneş enerji uygulamalarında tercih edilen kollektör ve modül için çok yüksek sağlamlıkta cam kullanıldığından dolayı zorlanmaya dayanıklıdır. Anca kar birikmesi, ısı ve elektrik enerjisini azaltacağı için birimler yer ile yüksek açı yapacak şekilde konumlandırılır.

Güneş Enerjisi’nin maliyeti değişkenlik göstersede özellikle 2010 yılından bu yana artan elektrik fiyatları ile güneş enerjisi sistemlerinde oluşan büyük düşüş sonucunda bugün birçok abone için şebekeden elektrik almaktan daha ucuz bir seviyeye gerilemiştir.